YIN YOGA

Yin yoga yang yoga  hatha yoga lessen yin yoga houdingen Gemert

LEER WEER VOELEN EN BEWUST LOSLATEN!

 

Yin yoga heeft een kalmerende en bevrijdende werking. In deze lessen worden posities (zittend en liggend) langer vastgehouden (2 tot 5 minuten), zo kom je op een zachte manier in een natuurlijke houding en leer je je spieren volledig los te laten. Daardoor kun je het diepere weefsel van je lichaam in de desbetreffende ‘target area’, het gebied waar je je op focust (bijvoorbeeld de binnenkant van je bovenbeen) stimuleren en stretchen wat als gevolg heeft dat je flexibeler word. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je aan de houding over te geven, zal je voelen dat er ruimte in je gewrichten en bindweefsel ontstaat. Bij alle yin yoga houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd waardoor je de doorstroming van Chi (Energie) verbetert. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is dat belangrijk voor goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.  Je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen, je niet te laten afleiden van je gevoelens of gedachtes die opkomen en je oefent in het niet oordelen. Zo is yin yoga onafscheidelijk met de basis principes van mindfulness verbonden.

Hulpmiddelen zijn bij yin yoga asana's heel belangrijk. Yogablokken, dekens, meditatiekussens...je wilt zij allen om je heen hebben want hoe meer je kunt ontspannen in je lichaam hoe beter je kunt focussen op het gebied wat je stretcht of spanningen voelt. Neem je de tijd om in de yin yoga asana’s te komen en pas de houding aan naar jouw eigen mogelijkheden. Want zo bereik je uiteindelijk het beste resultaat.

 

Deze vorm van yoga is bijzonder geschikt voor het soepeler en mobieler maken van je rug en bindweefsel. Bij mensen die veel stress en druk ervaren in het dagelijkse leven sluit yin yoga perfect op aan. Want de lessen staan in het teken van loslaten en ontspannen waardoor je lichaam en geest weer kunnen opladen en herstellen. En je kunt er ook nog lekkerder van slapen! Daarnaast is het een mooie aanvulling bij de yang yoga practice en pilates. Gewoon om in te duiken in de zachte yin energie, komt je yin / yang balans weer in evenwicht.

Nieuwsgierig? Klik op de knop voor het lesrooster.

 

  

"Ik had geen enkele ervaring met yoga, ben nu ongeveer een half jaar geleden begonnen met yin yoga en wil niet meer zonder! Bianka geeft heel duidelijk uitleg en corrigeert houdingen erg goed. En dat alles in een ontspannen, open sfeer bij passie voor yoga." - Gera