YIN/ YANG YOGA

Yin / Hatha yoga houdingen yin yang yoga Gemert

De Yin / Yang yoga lessen zijn een combinatie van de yin met hatha yoga lesvorm. 

Bij de passieve zittende- en liggende houdingen ligt de focus op het vrouwelijke Yin aspect. Door langere tijd, 2-5 minuten, met ontspannen spieren in een zittende of liggende houding te blijven, dring je door in de diepere lagen van het lichaam, zoals de gewrichten en het bindweefsel. Op een dieper niveau openen lichaam en geest zich waardoor spanningen, chronische stijfheid en blokkades kunnen worden losgelaten, waardoor de levensenergie weer vrij kan stromen door de organen, weefsels en spieren.

Bij de krachtige staande houdingen, bekend van de hatha yoga, wordt de mannelijke Yangkracht gestimuleerd. Deze houdingen dagen je wat meer uit en zo bouw je kracht en uithoudingsvermogen op. 

Zo komen verstilling en souplesse als ook kracht en spieropbouw wekelijks aan bod in deze les. 

Het lesrooster vind je als je de knop aanklikt.

 

 

"Ik was op zoek naar een andere vorm van Yoga. Deze heb ik gevonden bij Bianka in de vorm van de Yin / Hatha Yoga. In het begin was het erg wennen en dacht ik tijdens de oefeningen Pfffff wat is het zwaar. 3 tot 5 minuten in dezelfde houding blijven dat is wennen. Wat ik bijzonder vind aan de wijze waarop Bianka de lessen geeft is: de persoonlijke begeleiding tijdens de oefeningen, die ervaar ik als heel prettig, die had ik zeker nodig in het begin. De kleine groepen zijn fijn. Ik heb nu ervaring opgedaan en wil geen les missen van de inspanning met ontspanning. Alle spieren komen aan de orde en ik merk aan mijn lijf dat het goed is voor mij. Kom het ervaren zou ik zeggen. En zweverig is het zeker niet!!! " - Hanny