PILATES

BELEEF DE SOUPLESSE IN JE LIJF!

 

Pilates wordt al bijna 100 jaar over de hele wereld beoefent door jong en oud, man en vrouw, geblesseerd en topfit. Het verhoogt het concentratie vermogen, geeft rust door de concentratie en aandacht voor de bewegingen. Werkt stabiliserend voor vooral het bovenlichaam, traint de diepliggende houdingsspieren, de rechte buikspieren, de schuine buikspieren en de onderrug. Mobiliserend en stabiliserend voor het bekken en de schouders. Er wordt zoals bij de yoga veel aandacht besteed aan de adem. Aandacht voor de adem en de beweging zorgt voor  verdiepen van de beweging (intentie). De aandacht voor adem maakt de mind kalm en het uitvoeren van de bewegingen lichter. En je stapt vitaal en bruisend van de energie weer naar buiten.

 

VOOR WIE?

 

In deze lessen verwelkom ik vrouwen en mannen van elke leeftijd met he lichaam zoals het is op dit moment. De oefeningen worden aan ieders behoeften aangepast. Zo heb je ook een individuelle aanpak in een groepsverband. Het is daarom een toegankelijke manier om je vitaliteit te bevorderen en ontspanning te creëren zonder je lichaam zwaar te belasten. Juist voor mensen met fysieke klachten in de onderrug en schouders.

 

DE EFFECTEN

 

Betere lichaamshouding

Krachtigere spieren

Grotere flexibiliteit

Diepe, gezonde ademhaling

Meer energie

Vermindert stress

Meer zelfvertrouwen

Verbetert je concentratievermogen

 

Het lesrooster vind je als je de knop aanklikt.

 

 

"Ik volg nu een half jaartje de pilates lessen van Bianka en het bevalt uitstekend. Mijn buikspieren en rugspieren zijn er sterker door geworden met fijne begeleiding. Leuk, actief en tegelijkertijd ontspanning en gezellig!!" - Marieke