Workshop ouder-kind yoga!

 

Op zaterdag 24 juni 2017

 

Tijdstip:  10.00 tot 11.00 uur

 

In deze ouder-kind yoga workshop gaat het vooral over quality time met je kind. Alle kinderen vanaf 6 tot 9 jaar zijn welkom met een ouder, verzorger, oma of opa, of gelijk wie een uurtje plezier wel ziet zitten!

Deze workshop biedt de mogelijkheid om je kind kennis te laten maken met yoga. Voor het kind zal yoga bijdragen aan een groter zelfvertrouwen, zich gezien en veilig voelen.

U en uw kind zullen ervaren hoe fijn het is om aandacht te hebben voor elkaar en om samen plezier te maken. En hoe fijn het is om stilte en rust te ervaren.

 

Tijdens deze workshop gaan we het volgende doen:

*warming-up oefening

*concentratie/ademhalingsoefening

*houdingen in tweetallen

*elkaar masseren

*eindontspanning, d.m.v. meditatie.

 

Een heerlijke les dus om op te laden en tot rust te komen.

 

We hopen dat jullie erbij kunnen zijn!

 

Over de gastdocent: Joke van Loon

 

Joke vertelt: “Ik woon samen met mijn man al 33 jaar in Beek en Donk. We hebben vier volwassen zonen, die ook alweer samenwonen. Ruim tien jaar beoefen ik met veel plezier asthanga yoga. Het heeft mij al veel goeds gegeven. Andere hobby’s zijn: zingen in een koor, veel sporten (crossfit) en ik lees graag. Omdat ik het leuk vind om iets met kinderen te doen, heb ik 2 jaar geleden de opleiding tot kinderyoga docente gevolgd bij Arterre in Nijmegen. En inmiddels de nodige ervaring opgedaan, o.a. op basisschool de Raagten in Beek en Donk en in Gemert heb ik een keer 2 maanden een kinderyoga juf vervangen.”

 

 

 

 

Workshop Introductie in zen-meditatie

Op zaterdag 11 februari 2017

 

 

Tijdstip: 10.00 - 12.00 u

 

 

 

Wat is ZEN meditatie?

 

Iedereen kent het wel; alles moet snel, we doen meerdere dingen tegelijkertijd, we haasten ons van het ene naar het andere en hebben het gevoel niet iets volledig en naar tevredenheid te kunnen doen. Je voelt jezelf opgeslokt door alles wat je doet en wat de omgeving van je vraagt. Tijd om in te grijpen!!

 

Met ZEN meditatie leer je te oefenen om aandachtig in het nu te zijn (mindful). Je kunt het als een soort psychische fitness beschouwen. Je traint jezelf om wat losser te komen van je gedachten, meer in het huidige moment te zijn en dichter bij jezelf te komen. Je wordt vrijer en voelt je meer verbonden met alles om je heen.

 

Tijdens de workshop krijg je uitleg over de theorie van (zen) meditatie, je leert het te beoefenen en er is ruimte om vragen te stellen. Ook leer je hoe je verder kunt gaan met ZEN meditatie.

De workshop is laagdrempelig en geschikt voor iedereen die belangstelling heeft. Voorkennis is niet nodig. Je hoeft geen speciale kleding aan te doen. We oefenen op een krukje en een matje. Als je zelf materialen hebt om mee te nemen is dat prima.

 

Over de gastdocent:

 

De gastdocent is Cees Swinkels. Hij begon in 2003 met zijn ZEN studie bij Dick

 

Verstegen. Cees had die opleiding tot ZEN leraar in 2015 succesvol afgerond.

 

Daarnaast beoefend hij ZEN bij ZenEindhoven.

 

 

Voor meer informatie neem een kijkje op www.ceesswinkels.nl